محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کنار گذاشتن ارز ترجیحی را «اقدام بسیار بزرگ» خواند و گفت: «جراحی اقتصادی درد دارد و مانند داروی تلخ و ناخوشایند است.»
به گزارش ایرنا، نقدی که روز سهشنبه در همایش «بصیرت فاطمی» در قم سخنرانی میکرد، مدعی شد که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، رشد اقتصادی ایران از صفر درصد به ۴ درصد رسیده است. او در حالی «آینده روشن برای ایران» را نوید داد و مدعی شد «میتوان گرانیها را با تولید داخلی جبران کرد» که همزمان با این گفتهها، نرخ دلار به روند روبهرشد خود در روزهای اخیر ادامه داد و از ۳۹ هزار و ۷۰۰ تومان گذشت.
معاون سپاه پاسداران همچنین با بیان اینکه «در حوادث اخیر، اثری از مشکلات اقتصادی و معیشتی در بین معترضان نبود»، اظهار کرد که «برخی از اقشار جامعه» با مشکلات اقتصادی و معیشتی مواجهاند. او علت فقر مردم را «کوتاهی مسئولان از عمل به دستورات راهگشای اسلام و منویات رهبری» دانست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نقدی مذاکرات هستهای دولت روحانی را نیز زیر سوال برد و گفت: «در انتخابات سال ۹۲، مردم به فردی رای دادند که عقیده و شعار اصلی خود را به رفع تحریمها گره زده بود و توجه کمی به توان داخلی داشت؛ این انتخابات سبب شد مشکلات اقتصادی پیچیدهتر شود، درحالیکه مقام معظم رهبری تاکید کرده بود که مشکلات ما با مذاکره حل نمیشود.»
او در شرایطی مشکلات اقتصادی رو به گسترش ایران را به دوره خاصی محدود کرد که بحرانهای اقتصادی جمهوری اسلامی، دولت ناکارآمد ابراهیم رئیسی را چنان در باتلاق فرو برده که صدای حامیانش هم درآمده و علی خامنهای، قوه قضاییه و سایر نهادهای حاکمیتی را واداشته است به کمک دولت بشتابند.
محمدرضا نقدی در بخش دیگری از گفتههایش از صدور احکام اعدام برای معترضان و همچنین مفسدان اقتصادی دفاع کرد و این احکام را از مصادیق «سالم بودن دستگاه قضایی و رعایت عدالت در صدور حکم» دانست.
دفاع این مقام سپاه و سایر مقامهای جمهوری اسلامی از صدور احکام سنگین اعدام برای معترضان، در شرایطی است که فعالان سیاسی هشدار میدهند نظام جمهوری اسلامی ایران میکوشد با دادگاههای نمایشی و احکام اعدام مردم را بترساند؛ چنانکه با اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد ۲۳ ساله، چنین کرده است. گروههای حقوق بشری همچنین درمورد احتمال تکرار فاجعه کشتار دستهجمعی زندانیان سیاسی در مرداد و شهریور ۱۳۶۷ و نقش مهم ابراهیم رئیسی، از اعضای هیئت مرگ در آن سال و رئیس دولت فعلی جمهوری اسلامی، هشدار میدهند.
معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران در عین حال، ادعاهای دیگری را مطرح کرد و از این گفت که «ایران قدرت بلامنازع نظامی منطقه است، به قدرت هجدهم اقتصادی دنیا تبدیل شده، به قدرت چهاردهم از نظر تولید ناخالص جهانی دست یافته و علاوه بر این در قدرت علمی نیز جزو کشورهای برتر شناختهشده و از نظر نفوذ سیاسی وضعیت الهامبخش و بانفودی دارد که در تاریخ بینظیر است». با وجود این ادعاها، طبق آخرین پیشبینیهای سازمان برنامه و بودجه، دولت ابراهیم رئیسی از سال ۱۴۰۲ در خطر ورشکستگی قرار خواهد گرفت و یکی از نشانههای آن هم، افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر است. جایگاه سیاسی ایران نیز بیش از پیش در مجامع جهانی تضعیف شده که تحریمهای روزافزون و اخراج از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تنها برخی از نشانههای این تنزل جایگاه است.
نقدی همچنین در پایان گفتههایش به مخاطبان خود وعده داد که «خدا ملت ما را برای نصرت خود برگزیده است و هر میزان که به قله نزدیکتر شویم میزان آزمایشها و پیچیدگیها سختتر خواهد شد». او درباره حمایت هنرمندان از خیزش سراسری مردم ایران نیز، آنها را به دریافت پول از «دشمنان» متهم کرد و افزود: «دشمنان طی حوادث اخیر علاوه بر خرید صفحه و پیج برخی از هنرمندان و ورزشکاران داخلی، با دلارهای آمریکایی و سعودی صفحات برخی افراد مشهور و محبوب جهانی را نیز خریداری کرده تا از طریق آنها علیه ایران حرف بزنند.»
بر خلاف گفتههای نقدی مبنی بر اینکه تعداد کمی از هنرمندان به انتقاد از جمهوری اسلامی پرداختهاند، در جریان خیزش سراسری ایرانیان، شمار زیادی از هنرمندان رشتههای مختلف از جمله موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی فعالیتهایشان را متوقف کردند و کنار مردم معترض ایستادند. با وجود تهدید و بازداشت هنرمندان، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر در حسابهای کاربری خود به صراحت اعلام کردهاند که در شرایط کنونی حاضر نیستند فعالیت کنند.